Blast-incubated stablecoin USDB briefly loses peg amid market turmoil

DAI destekli merkezi olmayan stablecoin USDB, ABD dolarına olan sabitliğini geçici olarak kaybetti ve değerinde %6 düşüş yaşandı.

Merkezi olmayan bir stablecoin olan USDB, Japonya’daki kaosun tetiklediği piyasa paniği ortasında fiyatının bir anda yüzde 6’ya kadar düşmesiyle ağır baskı altına girdi.

Blast tarafından geliştirilen USDB, MakerDAO’nun zincir üstü T-Bill protokolünden kaynaklanan %5 getiri sunuyor. Kullanıcılar genellikle Blast’tan Ethereum’a köprü kurarken USDB’yi (DAI) karşılığında kullanabilirler. Ancak, kripto.news’ten alınan verilere göre, piyasa istikrarsızlığı USDB’nin fiyatının 0,94 dolara düşmesine neden oldu, ancak daha sonra 1 dolar seviyesine geri döndü. Basın saatine kadar Blast, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Haziran ayı sonlarında, web3 firması Resonance Security’deki siber güvenlik analistleri, Blast’ın getiri elde etmek için harici protokollere olan bağımlılığı konusunda endişelerini dile getirdiler ve bunun beraberinde getirdiği doğal riskleri dile getirerek MakerDAO’nun “üç yıldır akıllı sözleşmelerinin güvenlik denetimini yayınlamadığını” belirttiler.

Japonya borsası 1987’den bu yana en kötü günle karşı karşıya

USDB’nin değer kaybı, hem kripto hem de geleneksel piyasaların kaosla karşı karşıya kaldığı, Japonya borsasının 1987’den bu yana en kötü gününü yaşadığı bir dönemde gerçekleşti. 5 Ağustos Pazartesi günü, Tokyo Borsası’nın Nikkei endeksi %12 düştü ve Temmuz ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %20 düşüş yaşadı ve kısa bir süre için ticaretin durmasına neden oldu.

Japonya’daki düşüşün ardından Güney Kore’nin endeksi KOSPI de %8 düşerek Mart 2020’den bu yana en kötü seansını kaydetti. Panik ortasında Güney Koreli yetkililer, maliye bakanının artan piyasa oynaklığını bir acil durum planıyla ele alma sözü vermesiyle yatırımcı korkularını yatıştırmaya çalıştı.

Tüm kripto piyasası da satış dalgasının ortasında düşüş yaşadı. Bitcoin (BTC) kısa süreliğine 50.000 doların altına düşerken, Ethereum (ETH) 2.264 dolara geriledi. Coinglass’ın verilerine göre, son 24 saatte kripto likidasyonlarının toplam hacmi 1 milyar doları aştı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *